Hrstková polévka s ovesnými plackami

Ingredience:

  • 200 g luštěnin, 50 g obilných vloček
  • 50 g drobných ječných krupek
  • 100 g jemných ovesných vloček s klíčky
  • 50 g rýže
  • 120 g různé zeleniny
  • olej, sůl, libeček, mletý kmín, provensálské
  • koření, vejce, petrželová nať
  • případně zeleninový bujón

Luštěniny (čočku, loupaný hrách a sojové vločky) předem namočíme, aby nabobtnaly. Pak je dáme společně s libečkem vařit do vody, kterou ochutíme kmínem a trochou provensálského koření. Když luštěniny změknou, polévku osolíme, přidáme do ní obilné vločky, krupky, rýži a necháme ji zvolna vařit ještě asi 15 minut. Můžeme ji dochutit i zeleninovým bujónem. Na pánvi krátce osmahneme zeleninu pokrájenou na drobné kousky a vložíme ji do polévky převařit. Polévku podáváme se smaženými placičkami, které si připravíme smícháním vajec, ovesných vloček, kmínu a soli. Smažíme je na pánvi z obou stran dozlatova.

Budou se vám hodit: