Postup:
Ingredience na těsto smíchejte v
robotu a vypracujte hladké těsto. Zabalené do
potravinové fólie ho dejte
vychladit na 40 minut do lednice. Na
strojku na těstoviny postupně nastavte stupeň č. 1–3 a vyválejte pláty o délce ca 50 cm. Pláty rozkrájejte pomocí
rádla na rozměr 3 x 50 cm, vařte v osolené vodě. Po scezení těstoviny natáhněte a osušte. Nakrájejte 2–3 houby na plátky, dejte stranou. Ostatní nadrobno nakrájené houby a šalotku
orestujte na pánvi cca 10 minut. Ochuťte solí, pepřem, utřeným česnekem a nakonec přimíchejte nasekanou petrželovou nať. Na každý plát naneste houbovou směs a zarolujte do spirály. Dejte na
plech s pečicím papírem, posypejte nastrouhaným parmezánem a krátce
zapečte v troubě na 180 °C do momentu rozpuštění sýru. Do
rendlíku nalejte smetanu, přiveďte k varu, přidejte bobkový list, česnek, tymián a muškátový oříšek, nechejte luhovat cca 10 minut. Rendlík vložte do vodní lázně, přidejte žloutky a šlehejte do pěny. Přimíchejte oba sýry a nechte je rozpustit v omáčce. Nakonec omáčku sceďte. Zapečenou těstovinu podávejte s omáčkou a na másle opečeným plátkem houby.