Obrázek v notifikační liště

Houbové pappardelle

Strojek pro přípravu těstovin GrandCHEF-obrazek

Ingredience:

Na těsto:
  • 200 g hladké mouky 00
  • 2 vejce + 1 žloutek
  • 10 ml vody
Na náplň:
  • 500 g hub
  • 2 lžíce petrželové natě
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotku
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř
  • parmazán na zapečení
Na sýrovou omáčku:
  • 150 ml 33% smetany
  • 50 g sýru Gruyére
  • 10 g parmazánu
  • 2 žloutky
  • 1 bobkový list
  • 1 stroužek česneku
  • muškátový oříšek
  • snítka tymiánu
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce másla na opečení hub 

Postup:

Ingredience na těsto smíchejte v robotu a vypracujte hladké těsto. Zabalené do potravinové fólie ho dejte vychladit na 40 minut do lednice. Na strojku na těstoviny postupně nastavte stupeň č. 1–3 a vyválejte pláty o délce ca 50 cm. Pláty rozkrájejte pomocí rádla na rozměr 3 x 50 cm, vařte v osolené vodě. Po scezení těstoviny natáhněte a osušte. Nakrájejte 2–3 houby na plátky, dejte stranou. Ostatní nadrobno nakrájené houby a šalotku orestujte na pánvi cca 10 minut. Ochuťte solí, pepřem, utřeným česnekem a nakonec přimíchejte nasekanou petrželovou nať. Na každý plát naneste houbovou směs a zarolujte do spirály. Dejte na plech s pečicím papírem, posypejte nastrouhaným parmezánem a krátce zapečte v troubě na 180 °C do momentu rozpuštění sýru. Do rendlíku nalejte smetanu, přiveďte k varu, přidejte bobkový list, česnek, tymián a muškátový oříšek, nechejte luhovat cca 10 minut. Rendlík vložte do vodní lázně, přidejte žloutky a šlehejte do pěny. Přimíchejte oba sýry a nechte je rozpustit v omáčce. Nakonec omáčku sceďte. Zapečenou těstovinu podávejte s omáčkou a na másle opečeným plátkem houby.

Inspirujte se: