info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Gulášová polévka

PolévkyRecepty
20. 10. 2021
Gulášová polévka

Ingredience:

  • 300 g hovězího masa z kližky nebo libového ořezu,
  • 50 g slaniny,
  • 2 brambory,
  • 1 cibule,
  • 4 stroužky česneku,
  • 2 lžíce sádla,
  • 2 lžičky sladké papriky,
  • 1 lžíce rajčatového protlaku,
  • 1 litr hovězího vývaru,
  • 1 lžíce hladké mouky,
  • kmín,
  • majoránka,
  • muškátový oříšek,
  • sůl a čerstvě mletý pepř
 
hrnci na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme maso nakrájené na malé kostičky, část česneku utřeného se solí, pepř, sůl, muškátový oříšek a papriku. Chvilku zarestujeme a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Tuto fázi můžeme udělat i v tlakovém hrnci. Když je maso měkké, necháme šťávu vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory. Zaprášíme paprikou, zamícháme a ihned přidáme zbytek česneku a majoránku. Za občasného míchání vaříme, dokud brambory nezměknou.
 

Budou se vám hodit: