info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaGrilovaný lilek s mozzarelou a bazalkovým olejem

Grilovaný lilek s mozzarelou a bazalkovým olejem

ReceptyBez masa
27. 6. 2013
Doba přípravy: 20 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1878

Ingredience (4 porce):

400 g lilku (2 ks)
250 g mozzarelly
100 g rajčat (1 ks)
20 g piniových oříšků (1 lžíce)
2 lžíce bazalky
1 dl olivového oleje
1 lžíce petržele
  1. Lilek nakrájejte podélně na 8 plátků a potřete po obou stranách olivovým olejem. Rajče nakrájejte na kolečka a mozzarellu na 4 plátky.
  2. Lilek ogrilujte z jedné strany, osolte, opepřete a odložte stranou.
  3. Ze dvou kusů lilku vytvořte kříž ogrilovanou stranou nahoru. Přidejte plátek sýra, kolečko rajčete a lístek bazalky. Vše zabalte do úhledného balíčku (můžete spojit navlhčenou špejlí).
  4. Zabalený lilek grilujte z každé strany 3 minuty. Podávejte se salátovými listy, ozdobte kolečkem rajčete, bazalkou a posypte piniovými oříšky. Přelijte bazalkovým olejem a podávejte s pečivem.
Bazalkový olej
  1. Očištěnou petržel s bazalkou krátce rozmixujte s olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.

K přípravě receptu se vám bude hodit