Gnocchi s gorgonzolou
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Náročnost: *
Ingredience na 4 porce:
- 600 g brambor
- 200 ml smetany
- 100 g gorgonzoly (nebo jiný blue cheese)
- 80 g hladké mouky
- 30 g parmezánu
- 1 žloutek
- pažitka
1. Žloutek oddělte od bílku, ještě teplé brambory oloupejte a propasírujte, přidejte prosátou mouku, žloutek, nastrouhaný parmezán a vše zpracujte v nelepivé těsto.
2. Z těsta připravte pomocí tvořítka gnocchi.
3. Připravené gnocchi vařte v osolené vodě do doby, než vyplavou na hladinu.
4. Gorgonzolu povařte se smetanou do momentu mírného zhoustnutí a smíchejte s gnocchi. Podávejte sypané jemně sekanou pažitkou.
2. Z těsta připravte pomocí tvořítka gnocchi.
3. Připravené gnocchi vařte v osolené vodě do doby, než vyplavou na hladinu.
4. Gorgonzolu povařte se smetanou do momentu mírného zhoustnutí a smíchejte s gnocchi. Podávejte sypané jemně sekanou pažitkou.
Budou se vám hodit:
0
















