info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Gnocchi s gorgonzolou

ReceptyBez masa
28. 4. 2016
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *

Ingredience na 4 porce:

  • 600 g brambor
  • 200 ml smetany 
  • 100 g gorgonzoly (nebo jiný blue cheese)
  • 80 g hladké mouky
  • 30 g parmezánu
  • 1 žloutek
  • pažitka
1. Žloutek oddělte od bílku, ještě teplé brambory oloupejte a propasírujte, přidejte prosátou mouku, žloutek, nastrouhaný parmezán a vše zpracujte v nelepivé těsto.

2. Z těsta připravte pomocí tvořítka gnocchi.

3. Připravené  gnocchi vařte v osolené vodě do doby, než vyplavou na hladinu.

4. Gorgonzolu povařte se smetanou do momentu mírného zhoustnutí a smíchejte s gnocchi. Podávejte sypané jemně sekanou pažitkou.
Budou se vám hodit: