info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkyGazpacho - studená polévka

Gazpacho - studená polévka

ReceptyPolévky
3. 10. 2013
Doba přípravy: 25 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 5274

Ingredience (4 porce):

  • 1 kg rajčat
  • 200 ml rajčatové šťávy nebo džusu
  • 50 ml olivového oleje
  • 4 toastové chleby
  • 2 červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce bílého vinného octu
  • 2 lžíce sušených drcených rajčat
  • 1 okurek
  • 1 lžíce bazalky
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička listové petržele
  • 1 lžička estragonu
  • tabasco
  • worcester
  • parmezán
  • sůl
  • mletý černý pepř
1. Polovinu dávky omytých rajčat, půlku okurky, jednu papriku nakrájejte na malé kousky a dejte stranou.

2. Zbylou zeleninu vložte do mixéru, přidejte lžíci sušených rajčat, olivový olej, rajčatovou šťávu, vinný ocet, bylinky, tabasco s worcesterem a vše rozmixujte dokud není směs řádně hladká.

3. Polévku dochuťte solí, pepřem, promíchejte a nechte vychladit.

4. Vychlazenou polévku přeceďte a podávejte s vložkou nakrájené zeleniny, zakápněte zbylou lžící sušených drcených rajčat a bazalkovým olejem. Ozdobte hoblinkou parmezánu

K přípravě receptu se vám bude hodit