Gazpacho - studená polévka
Doba přípravy: 25 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 5274
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 5274
Ingredience (4 porce):
- 1 kg rajčat
- 200 ml rajčatové šťávy nebo džusu
- 50 ml olivového oleje
- 4 toastové chleby
- 2 červené papriky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce bílého vinného octu
- 2 lžíce sušených drcených rajčat
- 1 okurek
- 1 lžíce bazalky
- 1 červená cibule
- 1 lžička listové petržele
- 1 lžička estragonu
- tabasco
- worcester
- parmezán
- sůl
- mletý černý pepř
1. Polovinu dávky omytých rajčat, půlku okurky, jednu papriku nakrájejte na malé kousky a dejte stranou.
2. Zbylou zeleninu vložte do mixéru, přidejte lžíci sušených rajčat, olivový olej, rajčatovou šťávu, vinný ocet, bylinky, tabasco s worcesterem a vše rozmixujte dokud není směs řádně hladká.
3. Polévku dochuťte solí, pepřem, promíchejte a nechte vychladit.
4. Vychlazenou polévku přeceďte a podávejte s vložkou nakrájené zeleniny, zakápněte zbylou lžící sušených drcených rajčat a bazalkovým olejem. Ozdobte hoblinkou parmezánu
2. Zbylou zeleninu vložte do mixéru, přidejte lžíci sušených rajčat, olivový olej, rajčatovou šťávu, vinný ocet, bylinky, tabasco s worcesterem a vše rozmixujte dokud není směs řádně hladká.
3. Polévku dochuťte solí, pepřem, promíchejte a nechte vychladit.
4. Vychlazenou polévku přeceďte a podávejte s vložkou nakrájené zeleniny, zakápněte zbylou lžící sušených drcených rajčat a bazalkovým olejem. Ozdobte hoblinkou parmezánu
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















