Garganelli s hříbkovo-bylinkovou omáčkou
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Náročnost: *
Ingredience na 4 porce:
Těsto:- 200 g semolinové mouky nebo hladké mouky 00
- 2 vejce
- voda
- sůl
- 500 g hříbků (směs)
- 120 ml bílého vína (suché)
- 80 ml smetany
- 60 g strouhaného parmezánu
- 2 lžíce sekané čerstvé majoránky
- 2 lžíce sekané čerstvé petrželky (lístky)
- 1 lžíce sušených rajčat
- 1 citrón česnek dle chuti
- sůl, pepř
1. Mouku smíchejte s rozšlehanými vejci, solí a trochou vody. Připravte nelepivé těsto, zabalte je do potravinové fólie a nechte v lednici nejméně hodinu odpočinout.
2. Hříbky orestujte na pánvi, přidejte nasekaný česnek, majoránku a vařte cca 2 minuty. Přilijte víno a nechte ho odpařit při mírné teplotě (cca 5 minut), pak přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Do omáčky přimíchejte citrónovou šťávu a nastrouhanou kůru, petržel a vše dochuťte solí a pepřem.
3. Těsto vypracujte na požadovanou tloušťku, rozdělte na pravidelné dílky a pomocí tvořítka tvořte garganelli. Vařte v osolené vodě cca 2–3 minuty.
4. Garganelli promíchejte s omáčkou, nahrubo sekanými rajčaty a posypte parmezánem.
2. Hříbky orestujte na pánvi, přidejte nasekaný česnek, majoránku a vařte cca 2 minuty. Přilijte víno a nechte ho odpařit při mírné teplotě (cca 5 minut), pak přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Do omáčky přimíchejte citrónovou šťávu a nastrouhanou kůru, petržel a vše dochuťte solí a pepřem.
3. Těsto vypracujte na požadovanou tloušťku, rozdělte na pravidelné dílky a pomocí tvořítka tvořte garganelli. Vařte v osolené vodě cca 2–3 minuty.
4. Garganelli promíchejte s omáčkou, nahrubo sekanými rajčaty a posypte parmezánem.
Budou se vám hodit:
0
















