info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyFrancouzský jablečný koláč

Francouzský jablečný koláč

Ingredience: 

  • 4 větší jablka  
  • 3 lžíce tmavého rumu
  • 2 vejce
  • 150 g polohrubé mouky
  • 115 g mletého cukru
  • 8 lžic rozpuštěného másla
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli

Postup: 

Jablka pomocí Loupače a kráječe na jablka HANDY nakrájejte na plátky, vložte do mísy a zalijte rumem. Nechte chvíli nasáknout. Mezitím do pěny ušlehejte vejce s cukrem, za stálého míchání přilijte vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo. Na závěr zapracujte mouku s práškem do pečiva a špetku soli. Do vymazané a vysypané formy nalijte těsto, na něj navrstvěte v rumu naložená jablka, lehce je do těsta zatlačte a vše polijte zbytkem alkoholu z mísy. Pečte 50–60 minut na 180 °C.

Bez čeho se neobejdete: