Francouzská cibulačka se sýrovou bagetou

Ingredience:

  • 250 g cibule
  • 60 g sádla nebo oleje
  • 100 g tvrdého sýra
  • 100 g veky nebo bagety
  • 30 g másla
  • 600 ml vývaru
  • 50 ml bílého vína, sůl, drcený pepř, mletý kmín
  • provensálské koření, petrželová nať

Na hrubší kolečka nebo měsíčky pokrájenou cibuli nejprve zprudka opékejte na tuku. Když se cibule začne opékat, zalijte ji bílým vínem a vzápětí horkým vývarem, přidejte koření a nechte 2 nebo 3 minuty povařit. Část veky nakrájejte na drobné kostičky a stejně tak polovinu sýra. Obojí pak vložte do polévky a bez míchání nechte ve vřelé polévce rozpustit. Ze zbylé veky nakrájejte plátky, potřete je máslem, posypte strouhaným sýrem a rozpečte v troubě nebo na grilu. Polévku připravujte těsně před konzumací a podávejte ji se sýrovými bagetkami a posekanou petrželovou natí.

Budou se vám hodit: