Focaccia z fialových brambor s rozmarýnem
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 11965
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 11965
Ingredience (12 kusů):
- 500 g hladké mouky
- 240 ml vody
- 200 g fialových brambor (syrových)
- 40 g fialových brambor (vařených)
- 100 ml olivového oleje – extra virgin
- 80 ml mléka
- 20 g soli
- 5 g rozmarýnu
- 7 g sušeného droždí
1. Syrové fialové brambory i se slupkou nastrouhejte. Následně je smíchejte s moukou, mlékem, olejem a droždím a dochuťte solí, rozmarýnem. Do směsi přilijte vodu a vymíchejte z ní těsto.
2. Z těsta utvořte bochánky o váze cca 80 g.
3. Pro snadnější vyjmutí bochánků po upečení, vytřete zapékací misky máslem, vysypte moukou a vložte bochánky.
4. Uvařené a oloupané brambory nakrájejte na malé kostky, ty vtlačte do bochánků a těsto nechte vykynout.
5. Po vykynutí vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 20 minut. Upečené bochánky ještě teplé potřete vodou a nechte vychladnout.
2. Z těsta utvořte bochánky o váze cca 80 g.
3. Pro snadnější vyjmutí bochánků po upečení, vytřete zapékací misky máslem, vysypte moukou a vložte bochánky.
4. Uvařené a oloupané brambory nakrájejte na malé kostky, ty vtlačte do bochánků a těsto nechte vykynout.
5. Po vykynutí vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 20 minut. Upečené bochánky ještě teplé potřete vodou a nechte vychladnout.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0
















