info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaFocaccia z fialových brambor s rozmarýnem

Focaccia z fialových brambor s rozmarýnem

ReceptyBez masa
12. 8. 2014
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 11965

Ingredience (12 kusů):

  • 500 g hladké mouky
  • 240 ml vody
  • 200 g fialových brambor (syrových)
  • 40 g fialových brambor (vařených)
  • 100 ml olivového oleje – extra virgin
  • 80 ml mléka
  • 20 g soli
  • 5 g rozmarýnu
  • 7 g sušeného droždí
1. Syrové fialové brambory i se slupkou nastrouhejte. Následně je smíchejte s moukou, mlékem, olejem a droždím a dochuťte solí, rozmarýnem. Do směsi přilijte vodu a vymíchejte z ní těsto.

2. Z těsta utvořte bochánky o váze cca 80 g.

3. Pro snadnější vyjmutí bochánků po upečení, vytřete zapékací misky máslem, vysypte moukou a vložte bochánky.

4. Uvařené a oloupané brambory nakrájejte na malé kostky, ty vtlačte do bochánků a těsto nechte vykynout.

5. Po vykynutí vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 20 minut. Upečené bochánky ještě teplé potřete vodou a nechte vychladnout.

K přípravě receptu se vám bude hodit