info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaFenyklový salát s hlívou královskou a parmezánovým čipsem

Fenyklový salát s hlívou královskou a parmezánovým čipsem

ReceptyBez masa
19. 9. 2012
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 909

Ingredience (4 porce):

250 g hlívy královské
120 g mix salátových listů
60 ml olivového oleje
60 g  parmezánu
50 g fenyklu
  1. Parmezán nakrájejte na tenké plátky a na plechu s pečící fólií je opečte dokřupava.
  2. Očištěné houby nakrájejte na plátky, zlehka je ogrilujte, osolte a opepřete.
  3. Očištěný fenykl nakrájejte na velmi tenké plátky a vložte do mísy. Přidejte ogrilované houby, přilijte citrónovou šťávu, nasekanou petržel, olej, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte.
  4. Oprané, osušené salátové listy rozložte na talíř, přelijte olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte houbovou směs, obložte křupavým parmezánem a můžete podávat.

K přípravě receptu se vám bude hodit