Falafel

Ingredience:


300 g uvařené cizrny, 5 stroužků česneku, 1 jarní cibulka, 1 vejce, 1 lžíce sekaného koriandru, 1 lžička mleté kurkumy, římský kmín, olej na smažení, sůl, pepř 

Šafránový dip: 200 g jemného krémového sýra, 10 bazalkových lístků, trocha pažitky, špetkašafránu, sůl, pepř; Koriandrový dip: 3 lžíce majonézy, 1 lžíce koriandrových lístků, 1 malá chilli paprička, sůl, pepř


Cizrnu, česnek a jarní cibulku nasekejte na střední hrubost ve Strunovém sekáčku HANDY. Přidejte vejce, kurkumu, římský kmín, koriandr, sůl, pepř a vše promíchejte. Vlhkýma rukama tvarujte kuličky a smažte v rozpáleném oleji do zlatova. Osušte na ubrousku. Na šafránový dip vyšlehejte sýr do hladka, šafrán zalijte lžičkou vody a nechte luhovat 3 minuty. Smíchejte s vyšlehaným sýrem, ke kterému přidejte nasekanou pažitku i nakrájenou bazalku a dochuťte solí a pepřem. Na koriandrový dip nasekejte chilli papričku s koriandrem a smíchejte s majonézou. Dochuťte solí a pepřem.

Budou se vám hodit: