Dýňové ravioli
Doba přípravy: 105 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 6535
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 6535
Ingredience na těsto (5 porcí):
- 300 g dýně
- 200 g hladké mouky „00"
- 100 g ricotty
- 50 g listového špenátu
- 30 ml vody
- 10 ml olivového oleje
- 2 vejce
- lístky šalvěje
- 100 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 50 ml smetany
- 20 g másla
- 20 g hladké mouky
- 20 g dýňového pyré
- sůl
- pepř
1. Z mouky, vajec, vody a špetky soli připravte hladké těsto, které nechte zabalené hodinu odpočinout v lednici.
2. Dýni nakrájejte na malé kostky, dejte na rozpálenou pánev, přidejte lístky šalvěje, osolte, opepřete a opečte doměkka.
3. Třetinu dýňových kostek rozmixujte se lžící smetany na pyré a dejte stranou.
4. Omáčka: rozpuštěné máslo zaprašte moukou, krátce orestujte a zalijte vývarem. Přidejte dýňové pyré, 10 minut provařte a zjemněte smetanou.
5. Riccottu smíchejte se lžící dýňového pyré a menší částí špenátu.
6. Těsto rozválejte na tenký plát a rozdělte jej na poloviny. Na jednu polovinu dejte náplň pro 5 raviol a okolo náplně potřete těsto vodou, aby se lépe spojilo. Přeložte druhou polovinou, vykrojte 5 ks raviol a okraje důkladně přimáčkněte vidličkou.
7. Zbylý špenát nechte zavadnout na pánvi s kouskem másla, osolte a opepřete a přidejte orestovanou dýni.
8. Ravioli vařte v osolené vodě cca 10 minut, před podáváním zakápněte olivovým olejem.
9. Na dyňové pyré položte dýňové kostky se špenátem a na ně raviolu, kterou přelijte dýňovou omáčkou.
2. Dýni nakrájejte na malé kostky, dejte na rozpálenou pánev, přidejte lístky šalvěje, osolte, opepřete a opečte doměkka.
3. Třetinu dýňových kostek rozmixujte se lžící smetany na pyré a dejte stranou.
4. Omáčka: rozpuštěné máslo zaprašte moukou, krátce orestujte a zalijte vývarem. Přidejte dýňové pyré, 10 minut provařte a zjemněte smetanou.
5. Riccottu smíchejte se lžící dýňového pyré a menší částí špenátu.
6. Těsto rozválejte na tenký plát a rozdělte jej na poloviny. Na jednu polovinu dejte náplň pro 5 raviol a okolo náplně potřete těsto vodou, aby se lépe spojilo. Přeložte druhou polovinou, vykrojte 5 ks raviol a okraje důkladně přimáčkněte vidličkou.
7. Zbylý špenát nechte zavadnout na pánvi s kouskem másla, osolte a opepřete a přidejte orestovanou dýni.
8. Ravioli vařte v osolené vodě cca 10 minut, před podáváním zakápněte olivovým olejem.
9. Na dyňové pyré položte dýňové kostky se špenátem a na ně raviolu, kterou přelijte dýňovou omáčkou.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0
















