info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Dýňové ravioli

ReceptyBez masa
7. 10. 2013
Doba přípravy: 105 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 6535

Ingredience na těsto (5 porcí):

  • 300 g dýně
  • 200 g hladké mouky „00"
  • 100 g ricotty
  • 50 g listového špenátu
  • 30 ml vody
  • 10 ml olivového oleje
  • 2 vejce
  • lístky šalvěje
Na omáčku:
  • 100 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 50 ml smetany
  • 20 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 20 g dýňového pyré
  • sůl
  • pepř
1. Z mouky, vajec, vody a špetky soli připravte hladké těsto, které nechte zabalené hodinu odpočinout v lednici.

2. Dýni nakrájejte na malé kostky, dejte na rozpálenou pánev, přidejte lístky šalvěje, osolte, opepřete a opečte doměkka.

3. Třetinu dýňových kostek rozmixujte se lžící smetany na pyré a dejte stranou.

4. Omáčka: rozpuštěné máslo zaprašte moukou, krátce orestujte a zalijte vývarem. Přidejte dýňové pyré, 10 minut provařte a zjemněte smetanou.

5. Riccottu smíchejte se lžící dýňového pyré a menší částí špenátu.

6. Těsto rozválejte na tenký plát a rozdělte jej na poloviny. Na jednu polovinu dejte náplň pro 5 raviol a okolo náplně potřete těsto vodou, aby se lépe spojilo. Přeložte druhou polovinou, vykrojte 5 ks raviol a okraje důkladně přimáčkněte vidličkou.

7. Zbylý špenát nechte zavadnout na pánvi s kouskem másla, osolte a opepřete a přidejte orestovanou dýni.

8. Ravioli vařte v osolené vodě cca 10 minut, před podáváním zakápněte olivovým olejem.

9. Na dyňové pyré položte dýňové kostky se špenátem a na ně raviolu, kterou přelijte dýňovou omáčkou.

K přípravě receptu se vám bude hodit