Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout zde“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů
Postup:
Omyté zelí nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na struhadle. Dejte ho do mísy spolu se solí, medem, vinným octem, vínem (jako alternativu můžete použít 100% jablečný džus). Přidejte koření a nechte marinovat přes noc v lednici. Nakrájejte cibuli najemno, osmažte ji v hrnci na oleji. Přidejte červené zelí s nálevem a vařte ho na středním ohni zhruba 1 hodinu do změknutí. V průběhu dušení dolévejte dle potřeby vodou a dochuťte solí.
NÁŠ TIP: Tento typ receptu na dušené zelí se výborně hodí k pečeným masům, kde je v základu použito červené víno.