Dušené zelí na víně

Ingredience:
- 1 kg červeného zelí
- 1 střední cibule
- olej
- 2 lžičky medu
- 50 ml čeveného vinného octa
- 200 ml červeného vína
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička bramborového škrobu
- sůl a pepř
Postup:
Omyté zelí nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na struhadle. Dejte ho do mísy spolu se solí, medem, vinným octem, vínem (jako alternativu můžete použít 100% jablečný džus). Přidejte koření a nechte marinovat přes noc v lednici. Nakrájejte cibuli najemno, osmažte ji v hrnci na oleji. Přidejte červené zelí s nálevem a vařte ho na středním ohni zhruba 1 hodinu do změknutí. V průběhu dušení dolévejte dle potřeby vodou a dochuťte solí.
NÁŠ TIP: Tento typ receptu na dušené zelí se výborně hodí k pečeným masům, kde je v základu použito červené víno.
Budou se vám hodit:
0

















