info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Dršťková polévka

PolévkyRecepty
19. 10. 2021
Dršťková polévka

Ingredience:

  • 500 g očištěných nebo předvařených dršťek,
  • 100 g uzeného masa,
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
  • 50 g sádla nebo másla,
  • 50 g mouky,
  • čerstvý zázvor,
  • 4 stroužky česneku,
  • mletá sladká paprika,
  • nové koření,
  • bobkový list,
  • vinný ocet,
  • majoránka,
  • zelená listová petrželka,
  • sůl a pepř
Dršťky propereme, dáme do studené vody a přivedeme k varu. První dvě vody po krátkém vaření slijeme a nalijeme čistou vodu. Osolíme, přidáme koření, lžíci vinného octa, uzené maso, polovinu pokrájené zeleniny a zázvoru. Vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, dršťky a uzené maso nakrájíme. Zbylou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky, opečeme na sádle, přidáme mouku, orestujeme, až vznikne jíška. Přidáme prolisovaný česnek, posekaný zázvor a sladkou papriku. Zalijeme prochladlým vývarem, 20 minut povaříme. Dochutíme majoránkou, pepřem a posekanou petrželkou.
 

Budou se vám hodit: