Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Bílky a ½ cukru vyšlehejte do polotuha, přidejte zbytek cukru, škrob, ocet a ušlehejte dotuha. Na pečicí papír utvořte z našlehaných bílků 3 disky o stejné velikosti. Pečte v předehřáté troubě na 140 °C / asi 80 minut. Upečený korpus je na povrchu křehký a uvnitř měkký. Nechte vychladnout. Po kompletním zchladnutí korpusu vyšlehejte smetanu do šlehačky a natřete nebo nastříkejte ji stejnoměrně na všechny korpusy. Na šlehačkovou vrstvu vždy dokola vyskládejte několik višní. Doprostřed naneste zbylé višně smíchané s našlehaným mascarpone a kapkou likéru. Nakonec poskládejte disky na sebe a dejte vychladit do lednice. Před podáváním přelijte višňovým likérem a ozdobte dle fantazie.