Dort Pavlova s čokoládou a ovocem
Doba přípravy: 90 min
Náročnost: *
Náročnost: *
Ingredience:
- 175 g cukru krystal
- 250 ml 33% smetany ke šlehání
- 10 g hořké čokolády na strouhání
- 3 vejce
- 1 lžička vinného octu
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- mučenkový sirup
- ovoce na zdobení (maliny, jahody, kiwi)
1. Žloutky oddělte od bílků. K bílkům přidejte polovinu cukru a vyšlehejte do polotuha, přidejte zbytek cukru, škrob, ocet a vyšlehejte do tuha.
2. Na pečicím papíru rozdělte vyšlehaný sníh na tři stejné části a jednotlivě rozetřete do kulatého tvaru. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C cca 80 minut. Upečený korpus je na povrchu křehký a uvnitř měkký. Korpus nechte zchladnout.
3. Po zchladnutí korpusu vyšlehejte smetanu a naneste stejnoměrně na všechny korpusy. Na spodní korpus se šlehačkou dejte ovoce do úhledného tvaru a vše opakujte se zbylými korpusy. Nakonec posypte strouhanou čokoládou, přelijte sirupem a dejte vychladit do lednice.
2. Na pečicím papíru rozdělte vyšlehaný sníh na tři stejné části a jednotlivě rozetřete do kulatého tvaru. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C cca 80 minut. Upečený korpus je na povrchu křehký a uvnitř měkký. Korpus nechte zchladnout.
3. Po zchladnutí korpusu vyšlehejte smetanu a naneste stejnoměrně na všechny korpusy. Na spodní korpus se šlehačkou dejte ovoce do úhledného tvaru a vše opakujte se zbylými korpusy. Nakonec posypte strouhanou čokoládou, přelijte sirupem a dejte vychladit do lednice.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















