Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
1. Žloutky oddělte od bílků. K bílkům přidejte polovinu cukru a vyšlehejte do polotuha, přidejte zbytek cukru, škrob, ocet a vyšlehejte do tuha.
2. Na pečicím papíru rozdělte vyšlehaný sníh na tři stejné části a jednotlivě rozetřete do kulatého tvaru. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C cca 80 minut. Upečený korpus je na povrchu křehký a uvnitř měkký. Korpus nechte zchladnout.
3. Po zchladnutí korpusu vyšlehejte smetanu a naneste stejnoměrně na všechny korpusy. Na spodní korpus se šlehačkou dejte ovoce do úhledného tvaru a vše opakujte se zbylými korpusy. Nakonec posypte strouhanou čokoládou, přelijte sirupem a dejte vychladit do lednice.