info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyDort Pavlova s čokoládou a ovocem

Dort Pavlova s čokoládou a ovocem

Doba přípravy: 90 min
Náročnost: *
 

Ingredience:

  • 175 g cukru krystal
  • 250 ml 33% smetany ke šlehání
  • 10 g hořké čokolády na strouhání
  • 3 vejce
  • 1 lžička vinného octu
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • mučenkový sirup
  • ovoce na zdobení (maliny, jahody, kiwi)
1. Žloutky oddělte od bílků. K bílkům přidejte polovinu cukru a vyšlehejte do polotuha, přidejte zbytek cukru, škrob, ocet a vyšlehejte do tuha.

2. Na pečicím papíru rozdělte vyšlehaný sníh na tři stejné části a jednotlivě rozetřete do kulatého tvaru. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C cca 80 minut. Upečený korpus je na povrchu křehký a uvnitř měkký. Korpus nechte zchladnout.

3. Po zchladnutí korpusu vyšlehejte smetanu a naneste stejnoměrně na všechny korpusy. Na spodní korpus se šlehačkou dejte ovoce do úhledného tvaru a vše opakujte se zbylými korpusy. Nakonec posypte strouhanou čokoládou, přelijte sirupem a dejte vychladit do lednice.

K přípravě receptu se vám bude hodit