info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaDomácí jablečný džem

Domácí jablečný džem

ReceptyBez masa
1. 10. 2023

Připravte si:

  • 1,5 kg jablek
  • 500 g želírovacího cukru 3:1
  • 1 menší skořici
  • 2 ks badyánu
  • 3 ks hřebíčku

Postup:

Jak vyrobit domácí jablečný džem? Jablka i se slupkou nakrájejte na kousky a položte na pečicí plech. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C po dobu cca 20 minut nebo do momentu změknutí.
Upečená jablka rozmixujte dohladka. Směs nalejte do hrnce, přidejte cukr, koření a vařte cca 10 minut do momentu zhoustnutí.
Horkým džemem naplňte připravené sklenice, zavíčkujte je, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

 NÁŠ TIP
: Jablka na džem můžete také oloupat, není to však nutné, protože slupka obsahuje přírodní pektin, který slouží k zahuštění a správné konzistenci marmelády, džemu či rosolu.     

Co k přípravě džemu využijete::