info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaDomácí cibulový chléb

Domácí cibulový chléb

ReceptyBez masa
7. 8. 2016
Doba přípravy: 120 min
Náročnost: *
 

Ingredience:

  • 700 ml vlažné vody
  • 600 g pšeničné hladké mouky
  • 400 g žitné chlebové mouky
  • 200 g cibule
  • 80 g sádla
  • 30 g kvasnic
  • 25 ml octu
  • 5 g kmínu
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
1. Najemno nakrájenou cibuli osmahněte na sádle do zlatova. Osmaženou cibulku sceďte.

2. Čerstvé kvasnice rozpusťte v malém množství vody smíchané s cukrem a nechte naběhnout.

3. Do mísy nalijte vlažnou vodu, přidejte všechny suroviny, uzavřete poklopem a protřepáním vše spojte. Těsto vyklopte na vál a vypracujte v hladké těsto, vložte zpět do mísy s poklopem a položte na gelový ohřívač. Nechte kynout cca 30 minut.

4. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly a vypracujte z něj na pomoučeném vále bochánky, které vložte do moukou vysypané a tukem vystříkané ošatky hladkou stranou dolů. Takto připravené těsto nechte znovu kynout cca 40 minut.

5. Vykynuté těsto vyklopte na předehřátý plech, potřete slanou vodou a pečte v troubě s hrnečkem vody na 250 °C cca 3 minuty, vodu vyndejte, snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších cca 40 minut.

K přípravě receptu se vám bude hodit