Domácí cibulový chléb
Doba přípravy: 120 min
Náročnost: *
Náročnost: *
Ingredience:
- 700 ml vlažné vody
- 600 g pšeničné hladké mouky
- 400 g žitné chlebové mouky
- 200 g cibule
- 80 g sádla
- 30 g kvasnic
- 25 ml octu
- 5 g kmínu
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
1. Najemno nakrájenou cibuli osmahněte na sádle do zlatova. Osmaženou cibulku sceďte.
2. Čerstvé kvasnice rozpusťte v malém množství vody smíchané s cukrem a nechte naběhnout.
3. Do mísy nalijte vlažnou vodu, přidejte všechny suroviny, uzavřete poklopem a protřepáním vše spojte. Těsto vyklopte na vál a vypracujte v hladké těsto, vložte zpět do mísy s poklopem a položte na gelový ohřívač. Nechte kynout cca 30 minut.
4. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly a vypracujte z něj na pomoučeném vále bochánky, které vložte do moukou vysypané a tukem vystříkané ošatky hladkou stranou dolů. Takto připravené těsto nechte znovu kynout cca 40 minut.
5. Vykynuté těsto vyklopte na předehřátý plech, potřete slanou vodou a pečte v troubě s hrnečkem vody na 250 °C cca 3 minuty, vodu vyndejte, snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších cca 40 minut.
2. Čerstvé kvasnice rozpusťte v malém množství vody smíchané s cukrem a nechte naběhnout.
3. Do mísy nalijte vlažnou vodu, přidejte všechny suroviny, uzavřete poklopem a protřepáním vše spojte. Těsto vyklopte na vál a vypracujte v hladké těsto, vložte zpět do mísy s poklopem a položte na gelový ohřívač. Nechte kynout cca 30 minut.
4. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly a vypracujte z něj na pomoučeném vále bochánky, které vložte do moukou vysypané a tukem vystříkané ošatky hladkou stranou dolů. Takto připravené těsto nechte znovu kynout cca 40 minut.
5. Vykynuté těsto vyklopte na předehřátý plech, potřete slanou vodou a pečte v troubě s hrnečkem vody na 250 °C cca 3 minuty, vodu vyndejte, snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších cca 40 minut.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















