info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Cupcakes plné borůvek

Etažérka skleněná 3patrová DELÍCIA-obrazek

Na těsto:

  • 170 g borůvek
  • 130 g krupicového cukru
  • 120 g hladké mouky
  • 100 g změklého másla
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 60 ml mléka
  • 2 vejce
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • sůl
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými cukrářskými košíčky. Oddělte žloutky od bílků. Bílky osolte a vyšlehejte tuhý sníh. Dejte stranou. Máslo s cukrem utřete do pěny a postupně přimíchejte žloutky. Mouku promíchejte s kypřicím práškem a ořechy. Tuto směs střídavě s mlékem zapracujte do těsta. Potom vmíchejte zlehka sníh a nakonec borůvky. Těstem naplňte připravené košíčky a pečte cca 20 minut.


Na krém:

  • 250 g 33% smetany
  • 170 g mascarpone
  • 3 plátky želatiny (cca 5 g)
  • 3 lžíce borůvkového sirupu 
Želatinu připravte dle návodu výrobce, vymačkejte všechnu vodu a dejte do hrnečku s borůvkovým sirupem. Krátce zahřejte do úplného rozpuštění želatiny. Dejte stranou částečně zchladnout. Vyšlehejte smetanu s mascarpone dotuha. Do krému zlehka zamíchejte želatinu se sirupem. Naplňte zdobicí sáček a před zdobením dejte vychladit do lednice.


 Na borůvkový sirup:

  • 50 ml vody
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 g borůvek
Všechny ingredience přiveďte v kastrůlku k varu a nechte 10 minut lehce probublávat. Směs rozmixujte, sceďte a v případě potřeby zredukujte na hustší konzistenci.

S tímto receptem pomohou: