Cuketovo-batátové placičky
Víte, že... batáty, občas označované jako sladké brambory, nemají s bramborou biologicky nic společného? Jedná se o tropickou rostlinu, která do Evropy dorazila dokonce 100 let před bramborami. Nicméně tvarem brambor připomíná, a nejen kvůli tomu se skvěle hodí do placek ;-). Mrkněte na recept:

Budete potřebovat:
Batáty a cuketu nastrouhejte na hrubo, posolte a vymačkejte z nich co nejvíce tekutiny. Přidejte nastrouhaný čedar, vejce, cizrnovou mouku, mletý koriandr i chilli papričky a dobře promíchejte, podle potřeby dosolte. Tvarujte malé placičky, které opékejte na pánvi s trochou oleje do zlatova. Podávejte s česnekovým dipem jako jednohubky.
- 200g sladkých brambor (batátů),
- 100g cukety,
- 50g nastrouhaného čedaru,
- 1 vejce,
- 60g cizrnové mouky,
- 1/2 lžičky mletého koriandru,
- sůl, sušené chilli papričky dle chuti,
- olej na smažení,
- nasekané lístky koriandru
Batáty a cuketu nastrouhejte na hrubo, posolte a vymačkejte z nich co nejvíce tekutiny. Přidejte nastrouhaný čedar, vejce, cizrnovou mouku, mletý koriandr i chilli papričky a dobře promíchejte, podle potřeby dosolte. Tvarujte malé placičky, které opékejte na pánvi s trochou oleje do zlatova. Podávejte s česnekovým dipem jako jednohubky.
Budou se vám hodit:
0
















