Obrázek v notifikační liště

Čokoládové madlenky

Forma madlenky DELÍCIA SiliconPRIME - obrázek

Ingredience:


Na jednu formu potřebujete:
  • 2 vejce
  • 80 g krupicového cukru
  • 110 g rozpuštěného másla
  • 100 g hladké mouky
  • 15 ml mléka
  • 15 ml pomerančové šťávy
  • kůru z pomeranče
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 20 g holandského kakaa
  • ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • špetku soli
Na vymazání formy:
  • 1 lžičku hladké mouky
  • ½ lžičky kakaa
  • 1 lžičku másla
Na polevu:
  • 80 g hořké čokolády
  • 1 lžičku másla
  • pomerančovou kůru

Postup:

Vejce s cukrem vyšlehejte v robotu nebo ručním šlehačem do světlé nadýchané pěny, v závěru snižte rychlost na minimum a pomalu zašlehejte pomerančovou šťávu i kůru, mléko a vanilkový extrakt. V druhé míse prosejte mouku, kakao, sůl a kypřicí prášek, sypkou směs postupně zašlehejte do připravené hmoty. Přidejte rozpuštěné máslo a zapracujte ho opatrně pomocí cukrářské stěrky.

Mísu zabalte do fólie a dejte do lednice odležet alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc. Troubu předehřejte na 180 °C a formu na madlenky vymažte máslem. V misce smíchejte mouku a kakao vymazanou formu směsí mírně poprašte, následně formu přesuňte do lednice na 10 minut.

Do vychlazené formy dávkujte vždy lžičku a půl těsta, kopeček nemusíte uhladit. Pečte 10 minut, madlenky by měly být lehce vypouklé. Na polevu rozpusťte pokrájenou čokoládu společně s máslem ve vodní lázni a jednotlivé madlenky v ní namáčejte, nakonec zastrouhejte pomerančovou kůrou a nechejte ztuhnout.

Inspirujte se: