• Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkyČínská polévka s masovými knedlíčky a bambusovými výhonky

Čínská polévka s masovými knedlíčky a bambusovými výhonky

ReceptyPolévky
16. 10. 2012
Doba přípravy: 35 min
Náročnost: *

Na polévku:

1,5 l kuřecího vývaru
130 g bambusových výhonků
100 g hlívy ústřičné
3 lžíce oleje
1 cibule
1 řapíkatý celer
sůl, mletý pepř
 

Ingredience na knedlíčky (4 porce):

400 g vepřové plece umleté
3 jarní cibulky
20 g zázvoru
1 lžička kukuřičného škrobu
sůl, mletý pepř
  1. K mletému masu přidejte najemno nakrájené jarní cibulky, oloupaný, nastrouhaný zázvor, lžičku škrobu a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a nechte vychladit.
  2. Ve woku rozehřejte olej, přidejte nasekanou cibuli, na kostičky nakrájený řapíkatý celer a krátce orestujte. Zalijte kuřecím vývarem.
  3. Přidejte na tenké proužky nakrájené bambusové výhonky s nakrájenou hlívou a přiveďte k mírnému varu.
  4. Z vychladlé masové směsi utvořte koule, vložte do vývaru a vařte cca 10 minut.
  5. Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem a posypte nasekanou zelenou částí jarní cibulky.
Tip: můžete podávat s rýžovými nudlemi

K přípravě receptu se vám bude hodit