Úvodní strana/TESCOMA blog/Recepty/Polévky/Čínská polévka s masovými knedlíčky a bambusovými výhonky
Čínská polévka s masovými knedlíčky a bambusovými výhonky
Doba přípravy: 35 min
Náročnost: *
Náročnost: *
Na polévku:
1,5 l kuřecího vývaru130 g bambusových výhonků
100 g hlívy ústřičné
3 lžíce oleje
1 cibule
1 řapíkatý celer
sůl, mletý pepř
Ingredience na knedlíčky (4 porce):
400 g vepřové plece umleté3 jarní cibulky
20 g zázvoru
1 lžička kukuřičného škrobu
sůl, mletý pepř
- K mletému masu přidejte najemno nakrájené jarní cibulky, oloupaný, nastrouhaný zázvor, lžičku škrobu a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a nechte vychladit.
- Ve woku rozehřejte olej, přidejte nasekanou cibuli, na kostičky nakrájený řapíkatý celer a krátce orestujte. Zalijte kuřecím vývarem.
- Přidejte na tenké proužky nakrájené bambusové výhonky s nakrájenou hlívou a přiveďte k mírnému varu.
- Z vychladlé masové směsi utvořte koule, vložte do vývaru a vařte cca 10 minut.
- Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem a posypte nasekanou zelenou částí jarní cibulky.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0
















