Chutnají jak malým tak dospělým. Pusťte se do domácí výroby gumových medvídků.

Průmyslově vyráběné želatinové bonbony jsou jen zdánlivě zdravou sladkostí. Obsahují sice minimální podíl kolagenu prospěšného např. na klouby, ale zato obří množství cukru. Často jsou navíc plné éček, umělých sladidel a barviv. Proč si je tedy neudělat doma třeba z opravdové ovocné šťávy nebo poctivého sirupu? V našich nových formičkách připravíte krásně tvarované a mnohem zdravější medvídky a žížaly raz dva. Zkuste to!

Jak na to

Zkuste třeba recept na rybízové želé bonbony - rybíz odšťavněte bez cukru, podle toho kolik z něj získáte šťávy přidejte stejné množství cukru krupice a nechte svařit do zhoustnutí.

Pokud nemáte po ruce čerstvé ovoce, stačí mít 100 g cukru, 30 ml ovocného sirupu, 20 ml citonové šťávy, 20 g práškové želatiny a 50 ml vody. Ingredience promíchejte, nechte 10 minut bobtnat, přiveďte za stálého míchání k varu a ihned odstavte.

Směsi vlijte do formiček a po 12hodinách tuhnutí v lednici máte hotovo. Stačí jen lahodné bonbony z pružné formy jednoduše vyloupnout. 

Součástí balení jsou obě dvě formy, takže se nebudete muset rozhodovat, kterým tvorům/tvarům dát přednost :-).

Jen pro zajímavost - medvídci nejznámějšího světového výrobce obsahují: glukózový sirup, cukr, želatinu, dextrózu, ovocnou šťávu z koncentrátu (jablka, pomeranč, citron, jahody plod, maliny, ananas), kyselinu citronovou, ovocné a rostlinné koncentráty (citron, pomeranč, jablka, kiwi, černý bez, černý rybíz, arónie, hroznové víno, mučenka, mango, špenát, kopřiva), aroma, E901 – včelí vosk, E903 – karnaubský vosk, extrakt z černého bezu, fruktózu a sirup z invertního cukru. (Zdroj: kaloricketabulky.cz)

Lákavý koktejl, viďte? :-)

Podívejte se, jak snadná je přitom domácí výroba želatinových bonbonů z poctivých surovin ve formičkách DELLA CASA: