Čerstvě upečený chléb — darujte vůni a teplo domova
Vánoční dárek může být nejen voňavý, ale i čerstvě upečený. Domácí chléb je ideálním jedlým dárkem na dobročinný nebo školní jarmark.

Jak upéct křupavý domácí chléb?
Připravte si:
- 340 ml vody
- 250 g hladké mouky a trochu na vyválení
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g celozrnné žitné mouky
- 13 g soli
- 7 g sušeného droždí
Postup:
Všechny suroviny smíchejte, připravte chlebové těsto a nechejte jej 60 minut kynout. Na pomoučené ploše vytvarujte z vykynutého těsta bochánek. Vložte jej do mísy, přikryjte utěrkou a nechte dalších 30 minut kynout. Prázdnou formu s nasazeným poklopem vložte do trouby, teplotu nastavte na 250 °C, troubu zapněte a formu i s poklopem nechte po dobu kynutí těsta (30 minut) předehřát. Na předehřátý spodní díl formy vyklopte nakynutý bochánek, nasaďte poklop a chléb pečte v troubě při 250 °C cca 30 minut.
Připravte si vhodné pomůcky a nebudete překvapeni. Kuchyňský robot PRESIDENT spolehlivě vyhněte těsto na chléb, které v ošatce dokonale vykyne a získá tvar. V keramické formě se pak propeče do křupavosti. Výhodou je, že forma neslouží jen k pečení chleba, ale také masa a moučníků.
Jak chléb zabalit, aby vypadal jako dárek?
Chléb můžete jednoduše ozdobit mašlí a čerstvě ustřiženými větvičkami. Pokud k němu chcete přidat další hodnotu, zabalte jej do látkového pytlíku na pečivo. Má-li to být velký dárek, darujte jej i s keramickou formou.
Všechny suroviny smíchejte, připravte chlebové těsto a nechejte jej 60 minut kynout. Na pomoučené ploše vytvarujte z vykynutého těsta bochánek. Vložte jej do mísy, přikryjte utěrkou a nechte dalších 30 minut kynout. Prázdnou formu s nasazeným poklopem vložte do trouby, teplotu nastavte na 250 °C, troubu zapněte a formu i s poklopem nechte po dobu kynutí těsta (30 minut) předehřát. Na předehřátý spodní díl formy vyklopte nakynutý bochánek, nasaďte poklop a chléb pečte v troubě při 250 °C cca 30 minut.
Připravte si vhodné pomůcky a nebudete překvapeni. Kuchyňský robot PRESIDENT spolehlivě vyhněte těsto na chléb, které v ošatce dokonale vykyne a získá tvar. V keramické formě se pak propeče do křupavosti. Výhodou je, že forma neslouží jen k pečení chleba, ale také masa a moučníků.
Jak chléb zabalit, aby vypadal jako dárek?
Chléb můžete jednoduše ozdobit mašlí a čerstvě ustřiženými větvičkami. Pokud k němu chcete přidat další hodnotu, zabalte jej do látkového pytlíku na pečivo. Má-li to být velký dárek, darujte jej i s keramickou formou.

Bez čeho se neobejdete:
0

















