info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Brambory ve smetaně

ReceptyBez masa
4. 10. 2012
Doba přípravy: 100 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 8826

Ingredience (4 porce):

1 kg brambor
300 ml smetany 33%
50 g parmazánu
1 stroužek česneku
1 lžíce sekané čerstvé petrželky nebo pažitky
muškátový ořech, sůl, pepř
  1. Smetanu a prolisovaný česnek dejte do hrnce a přiveďte k varu, přidejte plátky brambor, sůl, pepř a za stálého míchání vařte cca 30 minut. Nakonec přidejte nastrouhaný parmazán, pažitku a dobře promíchejte.
  2. Směsí naplňte šunkovar a uzavřete bez použití redukce. Pro snadnější vyjmutí teriny můžete vyložit šunkovar potravinovou fólií.
  3. Vařte ve vodní lázni 60 minut při teplotě 85 °C. Poté schlaďte pod tekoucí vodou, slijte přebytečnou vodu a dejte vychladit.

Dobrý tip: Jednotlivé porce podávejte grilované nebo zapečené se sýrem.

K přípravě receptu se vám bude hodit