info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogBrambory pečené v solné krustě

Brambory pečené v solné krustě

5. 9. 2013
Doba přípravy: 120 min.
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1765

Ingredience na těsto (4 porce):

4 kg hrubozrnné soli
1 kg brambor
400 ml vody
130 g másla
120 g cibule
Olivový olej
Listová petržel  
  1. V zapékací míse vytvořte 2 cm vysokou základnu ze soli, na ni rozložte brambory a zasypte je zbývající solí.
  2. Mísu položte na rozehřátý gril, uzavřete a pečte 60 minut při 150 °C. Po upečení dejte mísu s brambory stranou a nechte 30 minut odpočinout.
  3. Lístky petržele spařte 2 minuty v horké vodě, spařené lístky sceďte, rozmixujte společně s 80 g rozpuštěného másla a zřeďte vodou (200 ml), ve které se petržel luhovala.
  4. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno, na pánvi rozpusťte 50 g másla s olejem, přidejte cibuli, zlehka orestujte, přilijte 400 ml vody a vařte při nízké teplotě 10 minut do zhoustnutí.
  5. Brambory vyjměte ze solné krusty, oloupejte a vydlabejte. Vydlabané brambory rozdrťte a lžící vytvarujte bramborové nočky, které podávejte s petrželovým olejem a cibulkou. Před podáváním brambory zakápněte olivovým olejem.

K přípravě receptu se vám bude hodit