info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBramborový závin se špenátem

Bramborový závin se špenátem

Recepty
10. 5. 2021
Bramborový závin se špenátem

Ingredience:

  • 600 - 700 g vařených brambor
  • 1 vejce, 50 g škrobové moučky
  • 50 g másla nebo sádla
  • 100 g krupice, 100 g hrubé mouky, sůl
  • Na náplň: 300 g mražených špenátových listů
  • 50 g česneku, 40 g oleje, 40 ml smetany
  • mletý kmín, mletý pepř, sůl, hrstka strouhanky
  • 1 vejce na potření
Do bramborového těsta, připraveného stejně jako na knedlíky, zapracujte rozměklé máslo nebo sádlo. Těsto rozválejte na pomoučené potravinářské fólii na silnější plát, na něho rozetřete špenátovou náplň a za pomoci fólie pak srolujte závin. Ten potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě vyhřáté na 170 – 180 °C přibližně 30 minut. Náplň připravte z přesekaných špenátových listů, na tuku osmaženého jemně posekaného česneku, koření a smetany. Podle potřeby trochu zahustěte strouhankou, nechte zahoustnout a rozetřete na plát těsta. Závin podávejte k opečeným klobáskám, vepřové pečeni, uzenému masu a podobně.
 

Budou se vám hodit: