info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Borůvková panna cotta

Formičky na panna cottu nerezové GrandCHEF, 4 ks-obrazek

Ingredience:

  • 160 ml smetany
  • 160 g borůvek
  • 160 ml mléka
  • 40 g krystalového cukru
  • 4 g želatiny – cca 2 ½ plátku
  • vanilka dle chuti
Želatinu nechejte nabobtnat ve studené vodě.
Smetanu, mléko, vanilku a cukr zahřejte do úplného rozpuštění cukru.
Přidejte vody zbavenou želatinu a zahřejte (nevařte) do úplného rozpuštění.
Vanilkovou panna cottu nalejte do misek a dejte zatuhnout do lednice.

Náš tip: podávejte s borůvkovým rozvarem.

Na rozvar:

  • 200 g borůvek
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 ml vody
  • šťáva z 1 citrónu
 Všechny suroviny přiveďte k varu. Poté zeslabte teplotu a nechte 10 minut probublávat.

 

Co využijete: