Biskupský chlebíček

Ingredience:

  • 3 vejce, 120 g másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 60 g krupicového cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 70 g rozinek a kandovaného ovoce
  • tuk na vymazání formy
  • čokoládová poleva

Nejprve si připravíme dvě hmoty - žloutkovou a bílkovou. Na žloutkovou potřebujeme žloutky, moučkový cukr a změklé máslo. Vše důkladně utřeme do pěny. Ze zbylých bílků pak ušleháme pevný sníh a postupně do něho zašleháváme krupicový cukr. Poté obě hmoty pozvolna smícháme a po lžících k nim přidáváme mouku. Posekané kandované ovoce a rozinky promísíme s moukou a pak je pomalu vmícháme do těsta. Řídké těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 30 minut. Vychlazený chlebíček na závěr potáhneme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a podáváme.

Budou se vám hodit: