Bezlepkový kaštanový dort

Ingredience:
Na korpus:
- 11 vajec
- 200 g moučkového cukru
- 100 g vařených kaštanů, jemně nasekaných
- 80 g mandlové mouky nebo mandlí
- 1 lžička rýžové mouky
- máslo na vymazání a kukuřičná mouka na vysypání formy
Na krém:
- 250 g plnotučného tvarohu
- 100 g vařených kaštanů
- 100 g moučkového cukru
Postup na korpus:
Žloutky oddělte od bílků. Ze žloutků a cukru vyšlehejte jemnou pěnu. Mandle nastrouhejte najemno nebo použijte mouku. Ze 4 bílků vyšlehejte hustý sníh. Všechny suroviny zlehka promíchejte. Připravte dortovou formu, vymažte ji máslem a vysypte moukou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca
35–40 minut.
Příprava krému:
Cukr a tvaroh vyšlehejte. Krémem ozdobte vrchní část koláče a posypejte nasekanými kaštany.
Náš tip: Koláč můžete navíc ozdobit čokoládovými hoblinami.
Při rozkrojení korpusu napůl vodorovným řezem a natření krém ve dvou vrstvách budete potřebovat dvojnásobné množství tvarohu a nasekané kaštany rozdělit napůl.

















