info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogInspirace a nápadyBez čeho se neobejde správná grilovačka?

Bez čeho se neobejde správná grilovačka?

Nejen multifunkční kuchařská pinzetatvořítko na hamburgery a lopatka s drtičem uhlí vám při grilování přijdou vhod. Zvažte, jestli si pro letošní grilovací sezónu nepořídit i další nápady, které ocení každý schopný "grilmistr":
Kromě steaků, letos vyzkoušejte třeba beet burgery, dezert z grilovaného ananasu nebo jahodový kebab:
 

Dezert z grilovaného ananasu s medovou tečkou

 Dezert z grilovaného ananasu s medovou tečkou
Není nad to zakončit grilování sladkým dezertem v podobě grilovaného ananasu. Stačí jej nakrájet na kolečka, nechat asi hodinu odležet, aby se vypustila přebytečná šťáva a poté z každé strany opéct na roštu. Z jednoho ananasu tak získáte lehounký dezert pro celou rodinu.
TIP: Kolečka ananasu před vložením na rošt potřete medem grilovací mašlovačkou PRIVILEGE nebo posypejte třtinovým cukrem, který vytvoří karamelový efekt.
 

Beet burgery

Beet burgery
Už jste grilovali zdravě, neobyčejně chutně a zároveň vás to dostalo do pohody? S BEET BURGERY (řepnými burgery) je to snadné. Řepa je prospěšná v mnoha směrech. Nejen, že ozdravuje organismus, dokonce přispívá duševní pohodě. Burgerovou směs připravíte z 2 ks řepy, hrsti ovesných vloček, čerstvých bylinek (dle chuti majoránka, tymián, petržel), 3 stroužků česneku, 1 cibule, 3 vajec, soli a pepře. Pomocí grilovací obracečky PRIVILEGE ogrilujete a vložíte spolu s oblohou do pečiva.
TIP: Těsně před grilováním rozdrobte do směsi kousky balkánského sýru a na oblohu použijte baby špenát. Uvidíte, jak vaše chuťové buňky zajásají.
 

Jahodový kebab s bazalkou

Jahodový kebab s bazalkou
Na sezonu jahod se těší malí i velcí. Vyšetřete pár zralých kousků i pro grilování a připravte si netradiční lahodný dezert. Jistě ho ocení nejen děti! Budete potřebovat 16 větších až velkých jahod (tvrdých, ale zralých), 2 lžíce medu, lístky čerstvé bazalky, lžičku balzamikového octa, půl lžičky vanilkového extraktu a mořskou sůl. Jahody rozpulte, napíchejte na jehly střídavě s lístky bazalky, potřete olejem (ideálně z hroznových semínek) a grilujte z obou stran asi 30 vteřin z každé strany. Mezitím si ze zbylých ingrediencí připravte glazuru tak, že je prošleháte v misce. Hotové "špízy" glazurou potřete a můžete servírovat.