Bavorská rybí polévka

Ingredience:

  • 1 l silného rybího vývaru
  • 100 g mrkve
  • 250 g brokolice
  • petrželová a celerová nať
  • 300 g rybích vnitřností
  • 2 vejce
  • 50 g strouhanky
  • sůl, kopr

Rybí vnitřnosti krátce spaříme vroucí vodou, scedíme je a nakrájíme na menší stejnoměrné kousky. Promícháme je s vejci, osolíme, přidáme strouhanku a nasekané zelené bylinky. Připravíme si hmotu, ze které vytvarujeme větší kulaté knedlíčky. Vložíme je do silného rybího vývaru a uvaříme. Hotové knedlíčky vyjmeme a před podáváním na talíři rozřízneme na polovinu. Do polévky vložíme na drobné kousky pokrájenou mrkev, kousky brokolice a posekané bylinky. Vaříme dokud zelenina nezměkne. Pokud chceme připravit hustší polévku, můžeme do ní zavařit jemné ovesné vločky nebo pohanku lámanku.

Budou se vám hodit: