Postup:
Formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Troubu rozehřejte na 180 °C. Vejce dejte šlehat do robotu, po 2 minutách přidejte cukr a šlehejte další 3 minuty. Vlijte smetanu a ještě několik minut šlehejte. Postupně přidejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Na závěr vmíchejte v rozpuštěném másle citronovou kůru, mák a vše lehce promíchejte. Vzniklé těsto vlijte do formy a pečte asi 50 minut. Po vychladnutí zdobte krémem, který připravíte tak, že vyšleháte mascarpone, smetanu (obojí musí být vychlazené) a krupicový cukr do tuhého krému, poté vmícháte vychladlé ostružinové pyré. Na závěr koláč ozdobte po obvodu ostružinami.
Příprava ostružinového pyré:
Dejte ostružiny s cukrem a dvěma lžícemi vody do kastrůlku a rozvařte na pyré. Propasírujte přes cedník a nechte vychladit.
NÁŠ TIP: Pro výraznější ostružinovou chuť i barvu krému dejte více pyré, např. 1 celou lžíci.