info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkyAvokádo-jogurtová polévka s krevetami

Avokádo-jogurtová polévka s krevetami

PolévkyRecepty
5. 9. 2013
Doba přípravy: 15 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1311

Ingredience (4 porce):

100 g jogurt
12 ks krevet (mražené)
40 g sekaného koriandru (2 lžíce)
30 ml limetkové šťávy (2 lžíce)
15 ml olivového oleje (1 lžíce)
2 ks avokáda
1 ks chilli
1 ks okurek
1 ks jarní cibulka (šalotka)
Sůl
pepř 
  1. V mixéru rozmixujte dohladka ½ okurky zbavené jádřinců, vypeckované, oloupané avokádo, chilli, jarní cibulku, koriandr, šťávu z limetky, jogurt, 200 ml ledové vody sůl a pepř.
  2. Zbylou okurku s avokádem nakrájejte na kostičky a dejte stranou.
  3. Podélným řezem na vnější straně oloupané krevety vyjměte střívko a opečte na olivovém oleji po obou stranách.
  4. Polévku podávejte s vložkou nakrájené zeleniny, vložte krevety a posypte koriandrovými lístky 

K přípravě receptu se vám bude hodit