Ať káva provoní váš domov

Oslavte Mezinárodní den kávy, který každoročně připadá na 1. října, opravdu výjimečně!
Samozřejmě, bez šálku dobré kávy by to nešlo, vychutnejte si k ní však i sladkou dobrotu. Na výčitky zapomeňte, nabídneme vám její zdravou i klasickou variantu, takže si vybere opravdu každý!
Samozřejmě, bez šálku dobré kávy by to nešlo, vychutnejte si k ní však i sladkou dobrotu. Na výčitky zapomeňte, nabídneme vám její zdravou i klasickou variantu, takže si vybere opravdu každý!

FIT coffee cookies
aneb báječné nepečené kávové sušenky
Pokud hledáte zdravou, jednoduchou a chuťově opravdu skvělou variantu sladké odměny ke kávě, určitě vyzkoušejte FIT coffee cookies! Přípravu zvládnete snadno a u návštěvy zaručeně zazáříte lákavou tiramisu příchutí.Ingredience
1 hrnek ovesných vloček
1 PL mleté kávy
1 PL kakaa / karobu
4 PL ořechového nebo arašídového másla
2 PL medu (nebo 1 odměrku proteinového prášku)
4–6 PL mléka
3 čtverečky 70% hořké čokolády
Postup
- V mixéru rozmixujte ovesné vločky na jemný prášek.
- Rozmixované vločky, kávu, kakao a máslo spolu smíchejte.
- Med (nebo proteinový prášek) přidejte k sypké směsi a propracujte.
- Mléko do směsi přidejte v takovém množství, až bude vláčná ale nelepivá.
- Přidejte nasekané kousky hořké čokolády nebo čokoládové chipsy.
- Placičky vytvarujte z kuliček pomocí lžíce nebo válečku.
TIP: Sušenky vložte do Košíčků na sušenky DELÍCIA a skladujte v luxusní Dóze na sušenky DELÍCIA. Budou také skvělým vlastnoručně vyrobeným dárkem.

Kávový dort
Ke slavnostním příležitostem se ideálně hodí lahodný a svěží kávový dort. S jeho přípravou vám pomůžou pomocníci z linie DELÍCIA, kteří si hravě poradí s jakoukoliv výzvou.Ingredience na korpus
2 PL hladké mouky
250 g cukru krupice
100 g strouhané čokolády
1/2 kypřicího prášku
1/2 vanilkového cukru
6 vajec
20 zrnek kávy namletých nahrubo
2 PL hladké mouky
250 g cukru krupice
100 g strouhané čokolády
1/2 kypřicího prášku
1/2 vanilkového cukru
6 vajec
20 zrnek kávy namletých nahrubo
Ingredience na krém
200 g másla
50 g moučkového cukru
50 g čokolády na vaření
1 celé vejce
3 žloutky
1/2 vanilkového cukru
2 dl mléka
2 PL uvařené silné černé kávy
200 g másla
50 g moučkového cukru
50 g čokolády na vaření
1 celé vejce
3 žloutky
1/2 vanilkového cukru
2 dl mléka
2 PL uvařené silné černé kávy
Postup
- Žloutky, cukr a vanilkový cukr vyšlehejte na hustý pěnivý krém, do kterého postupně přidávejte nastrouhanou čokoládu, namletá kávová zrna, mouku prosetou s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků.
- Vzniklé těsto vylijte do vymaštěné a polohrubou moukou vysypané dortové formy DELÍCIA a při mírnější teplotě upečte v troubě.
- Mezitím si připravte krém: práškový a vanilkový cukr, společně s mlékem, žloutky a celým vejcem za stálého míchání vařte do zhoustnutí a postupně přidávejte silnou černou kávu. Po odstavení, pokud je krém pořád teplý, vmíchejte nalámanou čokoládu.
- Po vychladnutí spojte připravený krém s máslem a dobře promíchejte.
- Vychladlý korpus uprostřed přeřežte a namažte plochým nožem DELÍCIA krémem, kterým také ozdobte celý povrch dortu. Dozdobit můžete vlašskými ořechy, kávovými zrny nebo nastrouhanou čokoládou.
- Lopatkou na dort DELÍCIA dort jednoduše podeberte a nechte před podáváním vychladnout v lednici.
0





















