info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Anglický letní puding

Doba přípravy: 80 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1166

Ingredience (4 porce):

500 g bobulového ovoce
10 plátků bílého toastového chleba
50 g zakysané smetany
50 g cukru krystal
2 dl ovocné šťávy z bobulového ovoce
  1. V rendlíku zahřívejte ovoce s cukrem, dokud nepustí šťávu.
  2. Toastový chléb zbavte kůrky, vykrojte z něj 8 koleček (4 menší a 4 větší - menší pro vyplnění dna a větší pro uzavření pudinku. Zbytek toastového chleba použijete pro vyložení formičky.
  3. Prohřáté ovoce sceďte, na dno formičky dejte menší kolečko namočené v ovocné šťávě a ze zbylých kousků chleba vykrojte pásky, které namočte v ovocné šťávě a vyplňte jimi zbylý prostor ve formičce. Chléb ve formičce se musí překrývat ve spojích, aby se zabránilo úniku ovocné šťávy.
  4. Takto připravenou formičku naplňte ovocem 1 cm pod horní okraj, uzavřete větším kolečkem namočeným v ovocné šťávě a přimáčkněte.
  5. Formičku uzavřete a nechte hodinu vychladit. Vychlazený pudink vyklopte a podávejte se zbylým ovocem a zakysanou smetanou.

K přípravě receptu se vám bude hodit