Ananasová bábovka

Ananasová bábovka je zcela jiný bábovkový druh než běžné bábovky. Je extra vláčná, až šťavnatá, sladká a na okrajích mírně křupavá.
Budete potřebovat:
- 480 g krystalového cukru
- 450 g ananasu z plechovky - důkladně zbaveného nálevu a pokrájeného na menší kousky
- 250 g hladké mouky
- 225 g másla pokojové teploty
- 180 ml kysaného podmáslí
- 50 g kukuřičného škrobu
- 4 vejce
- ½ lžičky soli
- vanilkový extrakt dle chuti
Postup:
Slitinovou pečicí formu vystříkejte olejem a vysypejte polohrubou moukou. Smíchejte mouku se škrobem a 2x prosejte. Dejte stranou. Mixérem vyšlehejte cukr s máslem. Přidejte vanilkový extrakt a sůl. Pozvolna přimíchejte podmáslí a postupně přidávejte vejce i připravenou mouku. Nepřešlehejte. Do směsi zlehka vmíchejte ananas a těsto vlijte do pečicí formy. Pečte cca 80 minut na 160 °C, zkontrolujte špejlí.
Vychladlou bábovku ozdobte polevou, kterou připravíte smícháním ananasového nálevu a moučkového cukru.
Co využijete:
0

















