info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masa6 tipů na letní salátové zálivky

6 tipů na letní salátové zálivky

ReceptyBez masa
18. 7. 2017
Listovým salátům všech možných druhů a barev právě začíná sezóna a s tou správnou zálivkou nemusíte pro perfektní letní oběd nebo přílohu chodit daleko. Čerstvé křupavé listy dostávají ve spojení se správnou kombinací na první pohled obyčejných surovin zcela nový chuťový rozměr, a navíc se hodí takřka ke každému jídlu. Pro spoustu lidí je salát nezbytnou součástí zdravého životního stylu, někdo si bez něj nedokáže představit venkovní grilování.

Ať už jste salátových dresinků vyzkoušeli nespočet a hledáte novou inspiraci, nebo s nimi teprve začínáte, sestavili jsme pro vás několik nápadů na oživení vašeho příštího salátového hodování. Přísady stačí nalít do Univerzálního šejkru PRESTO, protřepat a je hotovo!
 
Univerzální šejkr PRESTO


Francouzská vinaigrette (zálivka)

-          ½ hrnku olivového oleje (lze použít ochucený bylinkami, které se hodí k hlavnímu chodu)
-          1–2 lžíce červeného vinného octa
-          1 lžička dijonské hořčice
-          ½ šalotky nasekané najemno
-          špetka soli
 

Řecká vinaigrette

-          ¼ hrnku olivového oleje
-          2 lžíce červeného vinného octa
-          2 stroužky česneku
-          1 citron
-          1 lžička sušeného oregana
-          ½ lžičky soli
-          čerstvě mletý pepř
 

Rajčatovo-bazalková vinaigrette

-          1 hrnek olivového oleje (pro výraznější chuť lze část nahradit olejem ze sušených rajčat)
-          ¼ hrnku červeného vinného octa
-          1 lžička dijonské hořčice
-          2 stroužky česneku
-          ½ hrnku lístků bazalky
-          1 hrnek oloupaných rajčat
 
Univerzální šejkr PRESTO


Citronovo-koprová vinaigrette

-          ¼ hrnku koprového olivového oleje
-          1 lžíce bílého vinného octa
-          3 lžíce citronové šťávy
-          ½ lžíce dijonské hořčice
-          1 lžička najemno nasekaného kopru
-          1 lžička medu
-          špetka soli a pepře
 

Dresink z modrého sýru

-          ½ hrnku zakysané smetany
-          ½ hrnku sýru s modrou plísní
-          šťáva z ½ citronu
-          1 lžička rozmarýnového oleje
-          špetka soli
-          čerstvě mletý pepř
  

Avokádový dresink

-          1 zralé avokádo
-          ¼ hrnku bílého vinného octa
-          ¾ hrnku olivového oleje
-          šťáva z 1 citronu
-          sůl a pepř
 
Všechny ingredience na zálivku dobře promíchejte nebo protřepejte v šejkru, případně rozmixujte ve stolním mixéru. Ochucený olej si snadno připravíte s vychytanou Nádobou na olej VITAMINO s vyluhovacím sítkem.
 
Nádoba na olej VITAMINO 500 ml, s vyluhovacím sítkem