Články

Nové nádobí s krakelovou glazurou hraje na Emotions

Datum publikování 16. 11. 2018
Představujeme novou řadu nádobí Emotion, které vám umožní udělat z každodenního stolování jedinečný estetický zážitek. Pořiďte si místo tradičních bílých či barevných porcelánových, případně skleněných talířů nevšední keramické, které okouzlí unikátní krakelovou glazurou. více...

Hrušky to v kuchyni umí rozbalit – stačí je opít nebo postavit na hlavu

Datum publikování 5. 11. 2018
Před časem jsme receptem na tažený štrůdl naší cukrářky Emílie vzdali hold jablkům. Byl by přitom hřích zapomenout na hrušky, v mnohých kulturách považované za ovoce bohů. Protože jsou čerstvě sklizeny, máme pro vás dva tipy, jak s nimi – resp. jim - kulinářsky naložit. V obou případech totiž ke šťavnatým plodům přistupujeme se špetkou bezohlednosti… více...

Dýňová roláda a jehněčí kolínko s dýňovým zelím a špeclemi

Datum publikování 31. 10. 2018
Je tady Halloween a s ním dýně, kam se podíváš. Jestli vám doma zůstanou strašit nějaké nerozřezané, máme pro vás dva úžasné tipy, jak je gastronomicky zpracovat. Dýně na talíři je totiž snad ve všech svých variantách chutná, zdravá a dokáže doslova rozzářit každý talíř. Jestli se nespokojíte jen s dýňovou polévkou nebo bábovkou, přijdou vám dýňové recepty z našeho TESCOMA Magazínu zaručeně vhod: více...

Katalog TESCOMA pro podzim a zimu 2018 voní (nejen) blížícími se Vánocemi

Datum publikování 14. 10. 2018
Kromě poctivé domácí vánočky totiž provoní váš domov také svatomartinskou husou, babičtiným štrůdlem, pochoutkami grilovanými na sporáku a kouzelnými aromalampami. 50 stran plných nápadů do kuchyně, tipů na vánoční dárky a pečení i fantastických slev na vás čeká v prodejnách, případně poštovních schránkách. Nebo si online verzi katalogu můžete prolistova zde. více...

Horké, ostré, voňavé - 7 tipů na fantastické nápoje, které vás rozehřejí

Datum publikování 4. 10. 2018
Je libo něco na zahřátí? Čaj, nebo snad něco ostřejšího? Podzim a zima jsou rájem punčů, svařáků a mnoha dalších horkých nápojů – alkoholických i nealkoholických. Pojďte si společně s námi vychutnat (pod)zimní atmosféru plnými doušky! Redaktorky TESCOMA Magazínu pro vás vytipovaly 7 receptů, které prostě musíte vyzkoušet. více...

Špagety z mrkve nebo cukety? Konečně je tu pořádný spiralizér!

Datum publikování 24. 9. 2018
Tenké nudličky z červené řepy, dlouhé okurkové špagety nebo spirály z ředkviček. Možná jste si kvůli velmi efektnímu a praktickému zpracování syrové zeleniny v minulosti koupili spiralizér. Pravděpodobně jste ho ale kvůli nekvalitnímu provedení zase brzy odložili a salát připravujete opět pomocí osvědčeného, ale kapku nudného struhadla. Teď ale můžete mít skutečně funkční spiralizér, který jsme testovali a ladili do posledního detailu - s ním se spirály plné zdraví už navždy stanou součástí vaší kuchyně. Podívejte se proč. více...

Zkuste švestkový moučník pařížské prababičky

Datum publikování 17. 9. 2018
Trnky se letos, alespoň u nás na Moravě, urodily opravdu ve velkém. Jestli už tedy klasický kynutý koláč se švestkami a drobenkou nemůžete ani vidět, zkuste francouzský moučník, který nám do soutěže o NEJ ovocný koláč poslala Alena Chramostová a jež obsadil skvělé druhé místo. více...

Souprava na sušení od Tescomy nahradí sušičku i noviny

Datum publikování 14. 9. 2018
Sušíte hříbky na novinách, takže si pak spolu s houbami pochutnáváte i na tiskařské barvě? Nebo jste si pořídili sušičku ovoce, která (na to, že ji použijete jen několikrát do roka) zabírá spoustu místa? Máme pro vás lepší řešení - vymysleli jsme extra skladnou soupravu na sušení se 3 rošty, která nahradí obojí a můžete s ní sušit v troubě i mimo ni nač si vzpomenete. více...

Tvořítka na zmrzlinu BAMBINI - zdravé mlsání pro horké dny

Datum publikování 7. 8. 2018
V létě nemusíte dětem dávat nezdravé sladkosti nebo průmyslově vyrobenou zmrzlinu plnou barviv a éček. Udělejte jim domácí nanuky a zabavte je tím, že je zapojíte do přípravy. A hlavně - mějte přehled o složení toho, co mlsají! více...