Články

Svatomartinské rohlíčky

Datum publikování 4. 11. 2019
Svatý Martin, to není jen dozlatova upečená husa, ale také speciální cukroví. Ochutnejte svatomartinské rohlíčky podle našeho receptu. více...

Ochutnejte Asii všemi smysly

Datum publikování 15. 10. 2019
Zprudka opečená křupavá zelenina a výhonky, šťavnaté nudličky z masa, křehké kousky ryb, omáčky a exotické koření. Sbíhají se vám při čtení těchto slov sliny? Pak vám určitě není cizí svébytná asijská kuchyně. Pro její domácí přípravu vám přitom stačí jediné – pánev wok, která vám umožní vařit technikou stir&fry, tedy míchej a smaž. více...

Kujte pickle :-)

Datum publikování 25. 9. 2019
Aby vám ani v zimě nedošlo palivo, tedy vitaminy, zkuste poslední plodiny ze zahrádky nebo sezónní zeleninu z obchodu zpracovat jako pickles. Za pár korun si tak můžete vyrobit z dostupných surovin zdravé a křupavé dobroty, které vás postaví na nohy nejen v chladnějších obdobích roku. Navíc je zvládnete, i když v naší soupravě pro kvašení právě kvasíte kvašáky či zelí .-). Stačí vám k tomu dobře těsnicí dózy. více...

Domácí těstoviny i "vlasovky" teď zvládne každý

Datum publikování 4. 9. 2019
Příprava čerstvých těstovin rozličných názvů a tvarů, to je na Apeninském poloostrově po fotbale nejoblíbenější „sport“. Těstoviny z marketu s chemickými přísadami? Ne! Domácí je zkrátka domácí a Italové to dobře vědí. A taky dobře vědí, že bez kvalitního a spolehlivého strojku na těstoviny to v kuchyni nepůjde. V Tescomě jsme vyrobili přesně takový a k němu pár vychytávek, se kterými je výroba poctivé pasty extra snadná. více...

Tvořítka na zmrzlinu BAMBINI - zdravé mlsání pro horké dny

Datum publikování 23. 7. 2019
V létě nemusíte dětem dávat nezdravé sladkosti nebo průmyslově vyrobenou zmrzlinu plnou barviv a éček. Udělejte jim domácí nanuky a zabavte je tím, že je zapojíte do přípravy. A hlavně - mějte přehled o složení toho, co mlsají! více...

Jak si zamilovat Francii ve třech hodinách

Datum publikování 23. 7. 2019
Po celý duben mohli zákazníci značky TESCOMA soutěžit o 20 dárkových poukazů na kurz Školy vaření japonské a francouzské gastronomie. Na druhý z nich se jakožto vyslanec zn. TESCOMA vydala naše správkyně sociálních sítí a všechno pro vás poctivě zdokumentovala. více...

Co s nadbytkem rajčat? Zpracovat a schovat na zimu!

Datum publikování 19. 7. 2019
Rajčatům se v našich zeměpisných podmínkách daří, úroda je tak obvykle bohatá a každý rok nastává těžké rozhodování, co s nimi. Zkuste je elegantně propasírovat a zavařit, abyste si kdykoli v roce mohli připravit domácí sugo, nebo chytře usušit a naložit do oleje.  více...

Pečte s třešničkou na dortu

Datum publikování 13. 6. 2019
Třešňová sezóna začíná! Věděli jste, že třešně během pár dní dokonale očistí organismus a velmi prospívají vašim kloubům? Tak rychle pro ně a dopřejte si je na dortíku, ochuťte jimi zmrzlinu nebo umixujte třešňové smoothie. více...

Tipy pro úspěšné zavařování

Datum publikování 2. 6. 2019
Jak dosáhnout toho, aby zavařeniny vydržely 3–6 let a nesplesnivěly? Přečtěte si naše tipy a připravte se na zavařování ještě před sezónou. S úžasnou soupravou na zavařování budete mít vše, co bude potřeba! více...