Cheesecake s jahodami a bazalkovým cukrem

Ingredience:

Korpus: 600 g sušenek, 250 g másla. Náplň: 750 g sýru ricotta, 200 g zakysané smetany, 200 g cream spread, 120 g cukru krystal, 50 g rozpuštěného másla, 3 lžíce hladké mouky, 3 vejce, špetka vanilkového extraktu, 1 citron, hrst bazalkových lístků, 1 lžíce cukru krupice

Sušenky rozsekejte nadrobno, smíchejte se změklým máslem a vše promíchejte do plného spojení. Pečící formu vyložte pečícím papírem a po dně i po stranách rozprostřete sušenkovou hmotu. Takto připravený korpus dejte do lednice na 30 minut vychladit. Mezitím promíchejte smetanu, ricottu, cream spread, cukr a vanilkový extrakt, přidejte vejce, prosátou mouku, citronovou kůru, citronovou šťávu, rozpuštěné máslo a vše důkladně zamíchejte. Připravenou hmotu vlijte do formy na korpus, pečte ve vyhřáté troubě při 160 °C po dobu zhruba 70 minut. Po upečení nechte zchladnout a následně dejte do lednice k úplnému vychlazení. Vychlazený cheesecake nazdobte jahody a posypte rozmixovaným cukrem s bazalkou.