Chakchouka [čti: čakčuka]

Budete potřebovat

  • 4 vejce,
  • 3 oloupaná rajčata bez semínek,
  • 1–2 zelené papriky,
  • 1 červená paprika,
  • 1 cibule,
  • 2–3 prolisované stroužky česneku,
  • 1 hrnek vody,
  • 3 lžíce olivového oleje,
  • 1 lžička mleté papriky,
  • sůl, pepř

 

V hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a restujte, dokud cibulka nezesklovatí. Přisypte na kostky nakrájené papriky, rajčata a vmíchejte mletou papriku. Podlijte vodou, ochuťte solí, pepřem a přiveďte k varu. Vařte 3 minuty. Poté stáhněte plamen na minimum, přikryjte a vařte dalších 10 minut. Pomocí lžíce vytvořte ve směsi čtyři „hnízda“, do kterých opatrně vyklepněte vajíčka. Znovu přikryjte a vařte opět 10 minut nebo do chvíle, kdy budou vejce uvařená tak, jak je máte rádi. Servírujte s chlebem, pitou nebo rýží.

 

Může se vám hodit: